Polli Loomaaed

               Avatud: 

Talvehooajal R-P 11-17  

Suvehooajal (1.apr-1.sept) E-P 11-19

Emud

EmuEmud on lennuvõimetud linnud, kelle looduslikuks kodumaaks on Austraalia.Nad toituvad rohust ja lehtedest ning väikestest putukatest. Emud munevad ca 30-40 muna aastas.

Vanus võib ulatuda 30 aastani. Kõrgus 1,5-1,8 m, kaal 50-65 kg.

Munemisperiood on detsembrist märtsini. Emalind muneb öösel, pimedal ajal, mistõttu muna värvus võib olla briljantrohelisest mustani, kaal 600-700 g. Isalind istub pesal üksi ca 56 ööpäeva, pesalt tõusmata.

Emusid kasvatatakse põhiliselt rasva pärast, kuid neilgi on punane, maitsev liha. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kohtume sotsiaalmeedias